Blomsterhagen
Hagefauna

Hagefauna

Helt fra begynnelsen av Blomsterhagen har det ville dyre og insektslivet rundt oss i åkeren vært en kilde til glede og inspirasjon. Engelskmennene har begrepet wildlife gardening, vi lette etter et godt norsk ord på denne interessen, og kom opp med ordet hagefauna. Hagefaunaen er med oss hele tiden, Blomsterhagen er en faunahage. For oss betyr det at vi ønsker å legge til rette for dette ville dyre og insektslivet. Vi sprøyter ingenting, vi setter ut vann til fugler og insekter, vi mater en god del av dem også. VI har hengt opp ekornkasse og uglekasse og vanlig fuglekasse. Og vi har mange ønsker og ideer om hva mer vi ønsker å gjøre.

Dette er et tema i hagen som vi ønsker å lære mer om, som vi ønsker å ha fokus på både for egen del og for å kunne formidle det videre til de som følger oss. Høsten 2019 begynte vi å selge fuglemat, høykvalitetsmat fra CJ Wildlife. Det fikk god respons og vi fikk mang en hyggelige prat med engasjerte fugleinteresserte. Med bedret lagerkapasitet, er det noe vi vil fortsette med og utvikle.
Pr nå er blomsteråkeren vår et habitat for mye insekter, mange fugler, en ekornfamile og helt sikkert noen mus vi av og til ser en snurt av. Rådyrene på Abildsø går av og til forbi, men har til nå ikke forsynt seg av åkeren annen enn helt minimalt. Vi planter busker rundt Åkerbutikken for at småfuglene skal få mer tilrettelagte forhold, og fordi det blir fint og praktisk for oss selv. Vi leter etter løsninger hvor både vi og hagefaunaen kan trives og ofte lar det seg gjøre.
At mange av våre følgere tenker på samme måte og gir oss gode tilbakemeldinger på dette gir oss stor glede og inspirerer oss til å fortsette med dette.