Blomsterhagen på Abildsø holder til på Abildsø Gård i Oslo, med verksted, Åkerbutikk og en fem dekar stor blomsteråker. Anja Bruland satte i gang med den første plantingen høsten 2009, med verksted hjemme i kjelleren og merkelig mye pågangsmot. Våren 2013 ble firmaet restartet og Ida Tindeskog ble deleier. 

Verkstedet er i drift hele året, det holdes mye kurser og nettbutikken kan levere det som trengs for dyrking og bruk av snittblomster. Åkersesongen varer normalt fra et sted i mars til slutten av oktober. Utenom høstesesongen i egen åker brukes innkjøpte blomster, størstedelen med miljøsertifiseringen MPS.

I julesesongen er det stort fokus på kranser og julepynt basert på lokale råvarer.

Blomsterhagen på Abildsø er i dag en vital liten bedrift med stor personlighet som kjører sitt eget løp, helt uavhengig av kjeder og organiserte innkjøps- og omsetningsnettverk. Lidenskapen for blomster er stor og egen erfaring vesentlig i møtet med kunder og kursdeltakere.

 

Anstendig behandling av alt levende er en bærebjelke i Blomsterhagens grunnfilosofi, det være seg jord, dyr og insekter, planter og mennesker. Økologisk dyrking er en naturlig del av denne tankegangen, og vår dyrking har hele tiden vært under Debios revisjon og godkjenning. Utover dette jobber vi aktivt og utrettelig hele året med å øke informasjonen til blomsterkunder om hva de kjøper

og hvordan det er produsert. Bare slik gjennomsiktighet kan gi kunden mulighet til å gjøre bevisste valg, og gi produsenter med omtanke

for miljøet en fordel. 

Åkeren vår forsyner oss med mye materialer og gjør at vi som blomsterbedrift har et bedre miljøavtrykk, både med tanke på at blomstene

er økologisk dyrket, dyrket utendørs uten behov for strøm og med tanke på den korte reiseveien til kunden. Ellers i året leter vi opp miljøsertifiserte blomster i den grad det lar seg gjøre og prioriterer også norskprodusert. Mot julesesongen har vi gode leverandører av norskproduserte materialer til alle våre kranser og kurs. 

Denne oppgaven med å stake opp en mulig kurs for hvordan blomsterbransjen kan bli mer miljøvennlig er en hjertesak for oss, og i stadig utvikling. Vi har satt oss som mål at du skal være trygg på at vi er i front på dette området og at blomster fra oss er det beste miljøvalget, året rundt. 

KONTAKT OSS


TELEFON: 46516511
EPOST: post@blomsterhagen.no

BESØKSADRESSE: 

Plogveien 100, 0681 Oslo

  • Facebook
  • Instagram

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV?